fredag 20. januar 2012

Detaljregulering av område B2. Velforeningens kommentarer

Frist for å kommentere detaljerguleringsplanen for felt B2 i Lussevika var 30.12.2011. Kommentarene fra velforeningen, som ble sendt kommunen innen fristen, er som gjengitt her:

Vedrørende detaljeringsplan for Felt B2 - Lussevika:

Svennevikheia/Lussevika velforening (SLV) ønsker å fremme følgende kommentarer til detaljreguleringsplan for Felt B2 – Lussevika.

1. Ansvar for infrastruktur i området.
Velforeningen uttrykker bekymring i forhold til ansvar for infrastrukturen i Lussevika. Dette gjelder vei, vann og kloakk. Vi har de siste årene hatt flere saker hvor diskusjon rundt dette har vært oppe og hvor Lindesnes kommune også har vært involvert. I den forbindelse finner vi det bekymringsfullt at det nå skal bygges ytterligere 20 hytter som skal tilknyttes samme vei, vann og kloakk uten at det foreligger klare avtaler om ansvar for vedlikehold. Kommunen kommenterer forholdene for barn og unge når ”..hyttefeltene blir så store og tettbebygde…” i sin dokumentasjon fra teknisk styre ved saksbehandler Svein Haugen, datert 01.11.2011, løpenr 11365/2011. SLV vil gjerne påpeke det samme når det gjelder infrastruktur.

Forholdene er i dag som følger:
a. Det har de siste årene vært problemer med kloakken i området, hvor badeplassen er blitt oversvømt med kloakk pga fulle tanker og tette rør. Velforeningen ber kommunen ta hensyn til dette i detaljplanleggingen av utbyggingen for Felt B2, og sørge for at det settes krav til utbygger om å sørge for at videre utbygging ikke adderer på flere problemer med kloakken for miljøet og beboerne i området.

b. Det gis i tillegg anledning til å oppføre mulige tekniske anlegg i forbindelse med utbyggingen. SLV ber om at kommunen setter krav til utbygger at videre drift av slike anlegg avtalefestes før utbygging, enten med de gjeldene hytteeiere eller med velforeningen.

c. I velforeningens vedtekter, sist revidert på årsmøte i 2011, er det krav til innbetaling til velforeningens asfaltfond for nye tomter/hytter. Dette er en beslutning som ble tatt da velforeningen i samarbeid med Lindesnes Gårdsutvikling og andre utbyggere vedtok å legge asfalt i 2005. Det innebærer at SLV ber om at nye tomter/hytter som kommer til skal betale inn et tilsvarende beløp som ble betalt inn fra hver eier ved leggingen av asfalt i området. Dette er midler som skal gå til vedlikehold av veidekket. Indeksregulert til 2011 kroner er dette beløpet kr 22500. Velforeningen ber kommunen sette innbetaling av dette beløp per ny enhet, som krav for utbyggingen av Felt B2, og den videre utbyggingen i området, da de mange utbyggingene fører til stor slitasje på veien, som ikke kan repareres med midler fra en ordinær velforeningskontingent.

d. Når det gjelder vedlikehold av veien i området vil SLV vise til veilovens § 54 hvor det forutsettes at hver eier, bruker eller den som har bruksrett av veien skal bidra etter bruk for å holde veien i brukende stand. Velforeningen har gjentatte ganger påpekt dette både i høringer for overordnet reguleringsplan for området og overfor utbygger i området, Lindesnes Gårdsutvikling. Velforeningen finner det urimelig å skulle ta hele kostnaden med vedlikehold av veiene i området, når det kjøres med store maskiner både for skogsdrift og for tilretteleggingen av nye utbygginger. Vi ber derfor om at det settes krav til utbygger om bidrag etter bruk, til vedlikehold av veiene i Svennevikheia/Lussevika før det tillates videre utbygging. Dette inkluderer også vedlikehold av vei grunnen som utbygger i sin helhet står som eier av.


2. Svennevikheia/Lussevika velforening
Velforeningen teller per i dag over 100 medlemmer. Det ble i 2010 lagt ut 27 nye tomter for salg, og detaljreguleringsplanen for Lussevika Felt B2 inneholder ytterligere 20 nye enheter. Velforeningen ser med bekymring på at dette nye antallet enheter skal inn i en allerede stor velforening. Den største grunnen til dette er at det ikke foreligger avtaler med grunneierne som regulerer eierskap og drift av infrastruktur i området. Dersom det skal være mulig å drive en velforening av en slik størrelse, opp mot 150 medlemseiendommer, på frivillig basis, må de ovenfor nevnte forholdene reguleres og avklares. Svennevikheia/Lussevika velforening ber derfor om at Lindesnes kommune setter som krav før det tillates bygging av flere hytter at alle forhold knyttet til eierskap, drift og vedlikehold av infrastruktur i området avtalefestes mellom utbyggerne og velforeningen.



Vennlig hilsen
Tove K. Monslaup
Styreleder Svennevikheia/Lussevika Velforening

www.Lussevika.blogspot.com


kopi: Vest-Agder fylkeskommune

Ingen kommentarer: