lørdag 23. april 2011

TV-anlegg i Lussevika



De av våre medlemmer som ikke abonnerer på tjenestene fra ”Lussevika Kabelnett” mottok rett før påske et brev fra advokatfirma Drageland. Flere har henvendt seg til velforeningens styre og spurt om hvordan de skal forholde seg til dette brevet. Dette er som tidligere nevnt et forhold mellom den enkelte hytteeier og eier av kabelnettet. Forholdet vil være regulert i kjøpskontrakten til den enkelte.



Dersom dere er uenig i kravet som er fremmet bør dere bestride kravet så snart som mulig.

Umiddelbart har undertegnede et par kommentarer til dette brevet:


  • Jeg kjenner ikke til at noen har kontrakter som regulerer oppsett av andre antenner enn parabol. Det bør derfor være i orden å sette opp en vanlig rikstv antenne. Etter samtale med Forbrukerrådet tidligere i vinter var også det deres umiddelbare kommentar. Vi vil følge dette opp over påske.



  • Stiller spørsmål ved om kabelselskapet har juridisk rettighet til å kreve dokumentasjon om kontraktsinnhold fra den enkelte hytteeier. Kabelselskapet er et underselskap av Lindesnes Gårdsutvikling som også er utbygger av området. Vi bør vel kreve av dem at de holder orden på hvilke kontrakter de har inngått i forbindelse med salg av tomter/hytter i området. Vi vil også ta dette opp med Forbrukerrådet.



  • Vi kan også stille spørsmål ved om at kabelselskapet kan kreve pliktig medlemskap så lenge medlemmene ikke har muligheter til å påvirke programtilbudet fra kabelselskapet.



  • I brevet påstås det til at kvaliteten på sendingene er god nok. Man kan da spørre seg god nok i forhold til hva? Flere har kommentert at anleggets kvalitet ikke er tilpasset dagens flatskjerm tv

Ingen kommentarer: