tirsdag 13. juli 2010

Årsberetning for 2009/2010


Styrets Årsberetning for 2009 / 2010

Svennevikheia / Lussevika Velforening

Generelt

Vellets virksomhet
Velforeningens formål er å ivareta medlemmenes interesser i forhold til utbygger, grunneier og offentlige myndigheter, samt delta i drift av fellesanlegg.

Vellets oppgaver
Drift av fellesanlegg, herunder tekniske anlegg, vei, vann og avløp med tilhørende tekniske installasjoner. De deler av kabelnettet som er fellesskapets ansvar, parkeringsplasser, båtopplagsplasser, båtplasser, forsikringer av fellesanlegg etc..

Aktiviteter
Følgende aktiviteter er utført i 2009 / 2010
Styret har avholdt 3 styremøter
Det er avholdt høst og vår dugnad med påfølgende sosialt samvær i havnen.
Endre Moseid har vært ansvarlig for dugnadene.
Styret ser det som svært positivt at de medlemmer som er engasjert i Havnekomiteen og i Komiteen for sosialt samvær har fungert meget bra med høyt engasjement.

Reguleringsplan.
Den RP som ble godkjent i desember 09 og som LK delvis forholder seg til og som er juridisk bindende er ikke offentliggjort. Etter offentliggjøring har man normalt 2 uker på fremsending av innsigelse.

Nå er det gått syv måneder siden politisk godkjennelse, ifølge advokatene hos Kluge er dette uhørt lang tid. Styre har vært i dialog tre ganger de siste fire måneder med Svein Haugen som er saksbehandler i LK. Han begrunner forsinkelsene med høyt arbeidspress og avventing på en klage som ble fremsatt på den aktuelle RP i Øksenvika hvor man begrenset antall kvm pr eiendom til 120 kvm. Denne klagen aksepterte Fylkesmannen, hvorpå nå max bebyggelse kan være 220kvm. Dette vil nå gjøres tilsvarende for RP i Lussevika.

Styre har bedt advokat Ingrid Skaanes v/Kluge å fremsende en formell protest på RP til Fylkesmannen i Vest Agder.

Kluge har videre hatt til juridisk vurdering et økonomisk grunnlag utarbeidet av styre for fremsetting av økonomiske utlegg pr d.d. og fremtidige utlegg rettet mot Lindesnes Gårdsutvikling. LG blir nå orientert i brevs form om et slikt krav.

Havnen
Havnestyret
Havnestyret har avholdt et styremøte samt diverse befaringer i Øst-havnen.
Første seksjon av bryggen i Øst-havnen er nå blitt reparert. Videre oppgradering av havnen er avhengig av involvering/tillatelse fra LG.
Båtplasser/ eiere på østsiden er ikke fult ut identifisert pga manglende tilbakemelding/ dialog med Lindesnes Gårdsutvikling (LG).

Styret vurderer alternative løsninger mht nødstiger langs bryggeanlegget og vil ta kontakt med involverte båtplasseier før plassering av stiger.

Styret arbeider fortsatt med strømtilkobling til de sjøbodene. Pga stort arbeidspress blant involverte parter tar dette lenger tid en planlagt. Det er et håp at vi kan komme tilbake med mer konkrete planer i løpet av høsten. Målsetningen er at vi skal få til en rimeligere løsning enn først presentert.

Styret er i dialog med Ingve Ueland vedrørende mulighet for å utvide bredden på noen av de båtplassene som ligger på vestsiden av havnen. Under forutsetning av at Ingve er rettmessig eier av 4 båtplasser(dette må Ingve klarere med G.Larsen/Alfred Omdal) har han sagt seg villig å selge noen av disse som tilleggs plasser.

Regnskap / Økonomi
vedlagt i mail som ble sendt ut, presenteres på møte


Hjemmesider
Det er opprettet en blogg for Lussevika. Denne finnes på http://www.lussevika.blogspot.com/. Bloggen er en kommunikasjonskanal mellom styret i velforeningen og medlemmene, og medlemmene oppfordres til å kommentere og bidra til å gjøre denne best mulig. Bloggen erstatter hjemmesiden som har vist seg både tungvint og lite effektiv å vedlikeholde.

Badeplass
Fylkesmannen har delegert ansvaret til Lindesnes Kommune. Kommunelegen vil være den instans som følger opp de helsemessige forhold når det gjelder badevannets kvalitet.




Kjell K. Henriksen Georg Karl Gundersen Svein Otto Vik
Styrets leder styremedlem styremedlem


Tove Monslaup Tone G. Egeland Kjell G. Osmundsen
Styremedlem styremedlem Styremedlem

Ingen kommentarer: